>> Randevu Almak için Buraya Tıklayınız!
































































10 Ocak 2013 Perşembe

İdrarım Kesik Kesik Geliyor, İdrar Neden Kesik Kesik Gelir?

İdrarın kesik kesik gelmesi konusundaki rahatsızlıklar hem bayanlar hermde erkekleri kapsayan ciddi bir sorun...

Erkeklerde görülme özellikle 45 yaşından sonra görülmeye başlayan prostat büyümesi, sadece irileşme olarak kalabilirken, bir kısmı ise kansere dönüşebiliyor

İdrar akımının yavaşlaması ile kendini gösteren prostatlarda ki büyüme, ayakta veya oturarak idrar yaparken hastanın ileriye doğru idrarını yapamama, idrarın kesik kesik gelmesi, damlalar halinde akması, idrarı tam boşaltamama hissi ile kendini gösteriyor.

Uzmanlar, idrarın hemen gelmemesi ve bir süre beklenilmesi, sık idrara çıkma, gece uykudan uyanıp idrarını yapma, idrarda kanama olması,idrarın tam yapılmaması sonucu ağrı ve idrar kaçırılması halinde vakit kaybetmeden hekime başvurulması gerektiği uyarısında bulunuyor.



Kadınlarda Daha Fazla Görülmesinin Sebebi Nedir?

Sebep, kadın ile erkek arasındaki anatomik yapı farklılığı. Kadınlardaki idrar kanalının erkeklere oranla kısa olmasından dolayı, kadınlar daha kolay etkilenir. Örneğin deniz veya havuz gibi ortamlardan erkek kolay kolay enfeksiyon kapmaz. Çünkü dış idrar kanalı erkekte daha uzun olduğundan mikrop idrar torbasına kolay kolay ulaşamaz. Kadındaki kanal kısa olduğu için mikrop idrar torbasına çok daha rahat ulaşır. Cinsel birleşme de kadınlarda idrar yolu iltihabına yol açabilir. Cinsel ilişki esnasında meydana gelen travmalar da enfeksiyona olan eğilimi arttırır. İlk kez cinsel ilişkide bulunan ya da her zamankinden daha yoğun cinsellik yaşayan pekçok kadında yanma başlar. Özellikle balayında görülen bu durum nedeni ile tabloya ‘balayı sistiti’ denir.

Kadınlarda İdrar Yolu Enfeksiyonlarına Yol Açan Diğer Etkenler

Tuvalet alışkanlıkları etkenlerden birisi. Tuvalet sonrası temizliğin arkadan öne doğru yapılması anüs çevresindeki mikroorganizmaları dış idrar kanalına yaklaştırır. Bu nedenle temizlik konusuna kadınların özen göstermesi, ön ve arka bölge temizliğini önden başlamak kaydıyla ayrı ayrı yapmaları gerekir. Ayrıca hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişimler, idrar yollarınI etkileyerek daha hassas bir yapı kazanmasına neden olabiliyor. Gene hormonal değişimlere bağlı olarak yaşlı kadınlarda da idrar yolu enfeksiyonu biraz daha sık görülebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder