>> Randevu Almak için Buraya Tıklayınız!
































































10 Ocak 2013 Perşembe

Diş Beyazlatma Hakkında, Diş Bayazlatma Yöntemleri

Dis beyazlatma yöntemleri aşağıda belirtilmiştir... diş beyazlatma olayı ne yazıkki herkesin derdi...

Bleaching; dişlerin yapısındaki renklenmelerin veya koyu renkli dişlerin daha estetik bir görüntü vermek amacıyla beyazlatılması işlemidir.

Home bleaching; hastanın kendisi tarafından evde uygulanan diş beyazlatma işlemidir. Basit düzeydeki renklenmelerde tercih edilir. Bu işlemin yapılabilmesi için hastadan bir ölçü alınarak ağız modelinin çıkarılması gerekmektedir. Bu model üzerinde şeffaf ve elastik bir kılıf hazırlanır. Bu kılıfın içerisine diş hekimi tarafından verilen beyazlatıcı jel konularak hastanın kendisi tarafından ağzına takılır. Genellikle gece veya hafta sonları uygulanır.
Home bleachingde kullanılan madde ; Karbamid peroksit'tir.( % 10 - 16 - 20 - 22 - 25 )

Office bleaching ; diş hekimi tarafından muayenehanede uygulanan beyazlatma yöntemidir. Bir dişe veya bir kaç dişe uygulanabilir. Beyazlatılması daha zor olan dişlere genellikle muayenehanede müdahele etmek gerekir. Isı , ışık gibi çeşitli tekniklerle bir saat içerisinde bembeyaz dişlere sahip olunabilir. Bir veya birkaç seansta uygulanır.
Office Bleaching de kullanılan madde ; Hidrojen Peroksit'tir.( % 15 - 35 - 38 )

Dikkat edilmesi gerekenler!!!
Beyazlatmada kullanılan jeller ( Hidrojen/Karbamid Peroksit ) diş etlerine zarar verebilir. Bu nedenle diş etlerine taşırılmaması gerekir.Taşan kısım bir ıslak pamuk ile silinmelidir.
Home bleaching düzenli bir şekilde ve yeteri kadar sürede yapılmazsa istenilen beyazlık elde edilmeyebilir. Beyazlatma sonrasında "sıcak-soğuk hassasiyeti" olabilir. Bu hassasiyet normaldir. Bir süre sonra düzelir.

Diş beyazlatmanın zararı; düşük konsantrasyonlarda ( % 10-16 ) ve doğru uygulamalarda zararı yoktur. Mine üzerinde önemli bir değişikliğe yol açmaz. Sadece yeterince dikkat edilmediği zaman diş etlerine geçici bir zararı olabilir. Yüksek konsantrasyonlarda ( % 35-38 ) aşırı hassasiyetler olabilir

Diş beyazlatmanın önerilmediği durumlar
* Fazla miktarda sigara, kahve içenlerde...
* Minesinde defektler bulunan, dentin tabakası, diş kökü açığa çıkmış kişilerde.

Diş beyazlatmanın devamlılık süresi
- Tetrasiklin lekesi gibi renklenmelerin giderilmesi amacıyla yapılan beyazlatmalar genellikle geri dönmez ( yani süreklidir ).
- Genel renk açılmasının sağlanması amacıyla yapılan beyazlatmalar 3-4 yıl kadar devam edebilir. Bu süre kişiden kişiye beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir. Zamanla renk % 10-20 geri dönebilir.
- Sigara - kahve gibi renklendirici gıdaları çok kullananlarda 1- 2 yıl sonra renk % 30-40 geri dönebilir.
- Rengin geri dönmemesi için pekiştirme amaçlı olarak 6-12 ayda bir tek günlük kullanım ile beyazlatma tekrarlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder